Celkem v bazaru 98242 inzerátů, za posledních 24 hodin přidáno 2791 nových .

5 zásad, které je třeba dodržet při vaření delikátního hovězího guláše

Guláš patří mezi tradiční česká jídla a jako takový existuje snad v nekonečném množství variací. Každá rodina má svůj osvědčený recept, který si střeží jako oko v hlavě a tvrdí o něm, že je právě on tím nejlepším na světě. Možná jste doposud zkoušeli recepty ostatních a ještě jste se nedopracovali k tomu, abyste vytvořili váš originální guláš, ze kterého se ostatní „posadí na zadek“. Chtěli byste mít vlastní top recept na hovězí guláš? Pokud se naučíte 5 zásad vaření guláše, máte vyhráno a otevřete si tím dveře k úspěchu.

  1. Koření jedině na sádle!

Prvním tajemstvím dokonalé chuti je výběr správného koření. Hovězí guláš musí obsahovat sůl, pepř, kmín, mletou papriku (může být i pálivá) a majoránku. Aby koření pustilo chuť i aroma, orestujte ho na sádle. Dejte si ale pozor, abyste koření nespálili. V takovém případě zhořkne a je třeba začít znovu.

  1. Cibule není nikdy dost

Každý zkušený kuchař vám potvrdí, že základem každého guláše musí být velké množství cibule. Babičky s oblibou říkávají, že musí být tolik cibule, kolik je masa. Pravda ale je, že lepší chuti dosáhnete s ještě větším množstvím. Není tu jen pro chuť, cibulový základ guláš krásně zahustí. Vybírejte cibuli, která je mírně štiplavá.

  1. Maso nesmí být úplně čisté!

Pro vaření hovězího guláše se používá nejčastěji kližka. Na mase jsou často viditelné šlachy a zbytku tuku. Nikdy byste neměli maso očistit úplně! Ztrácí se tím jeho chuť.

  1. Tajné přísady

Existuje jen málo kuchařů, kteří se s vámi podělí o „tajné“ ingredience, které do guláše přidávají. Inspiraci se proto vydejte hledat jinam. Doporučujeme například internetové stránky hovezigulas.eu, na kterých se nachází klasické recepty a také videorecepty. Jeho součástí jsou i tipy na nejlepší kuchařky.

  1. Nezmatkujte a nespěchejte

Vaření guláše vyžaduje čas. Má-li být maso měkké, je nutné ho vařit i 2 hodiny. Během nich jen kontrolujte, jestli se nepřipaluje. Finální dochucení nechte až na konec.